4. Gün Çamyuva

Dünkü dinlenmeden sonra sabah erkenden yola çıkmayı düşünsem de saat 5te büyük bir hüsrana uğradım. O saatte güçlü bir rüzgar vardı. Önümüzün kış olduğunu falan filan bütün engelleyici unsurları ben de biliyordum ama ilk hava muhalefetini Çamyuva’da yaşayacağımı tahmin etmiyordum. O saatte denizde yarım metre dalga vardı. Meteorolojinin sayfasında rüzgarı gösteriyordu ama işte benim içimde bir ihtimal yanılma payları vardı.

image

Havanın patlaması ile tabiki moralimi bozmadım. Döndüm tekrar yattım. Öğlene doğru arkadaki dereye kano ile balık avlamaya gittim. Oltayı attım biraz beklerken hava iyice sertleşti. Bu gün bana havadan yana rahat yoktu.

image

image

Rüzgar o kadar kuvvetliydi ki çadır yan yatmaya başladı. Bir kaç destek yapıp küçük bir çevre gezisine çıktım. Eğer kuytu bir yer bulabilseydim çadırı taşıyacaktım ama çadırı taşıyacak kadar müsait bir yer yoktu. Ben de çadıra girip kitap okumaya başladım.

image

image

Saat bir buçuk gibi çadırın arkasında dere kenarında balık tutan birisini gördüm. İki çift laf için yanına gittim. Meğer günün kazancı balık tutan Ömer abiymiş. Sohbete başladık. Bira içiyormuş bana da verdi. Bir derken iki derken sağolsun bütün birasını benimle paylaştı. Sohbet o kadar koyulaştı ki takviye bira getirtti marketten. Ömer abi Ege’liymiş. 9 yıldır burada yaşıyormuş. Burada bir otelde çalışıyormuş. Çok genç görünse de kızını geçen hafta gelin etmiş. “Boş vakit bulduğumda insan dırdırı çekeceğime burada balık avlıyorum” diyor. O kadar enerjik, güler yüzlü ve samimi ki burada onun tanımadığı yok.

image

image

image

Ömer abi ile sohbetimiz devam ederken yanımıza bir de Nabi abi geldi. Hemen oracıkta tanıştık. Nabi abi Kütahyalıymış. Suratı biraz asık gibi görünse de Hulusi Kentmen gibi yumuşak kalpli biri. Hacdan yeni gelmiş. Çocukları okutmuş. Tam rahata ereceğini düşünürken hasta kayınvalidesine bakmaya başlamış. En sonunda dayanamamış tası tarağı toplamış Ege ve Akdeniz kıyılarını gezmeye çıkmış.

image

image

Hava kararmasaydı bizim sohbetimiz biteceğe benzemiyordu. Ömer abi evine, Nabi abi arabasına ben de Çadırıma döndüm. Yarın sabah da rüzgarlı görünüyor ama ben yine umudumu kaybetmeden yattım.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s