Genel olarak Malezya

Malezya şeriat ile yönetilen bir ülke fakat şeriat kanunları sadece Malay halkı için geçerli. Turiste ve orada yaşan diğer din mensuplarına şeriat uygulanmıyor. Müslüman bir ülke olduğu için çevresindeki diğer Güney Asya ada ülkelerinden çok farklı bir ülke. Bu Malezya’nın her yerinde hissedilebiliyor. Fakat Müslümanların yanın da Hristiyanların, Budistlerin ve Hinduların sayısı da oldukça fazla. Malezya, bütün dinin mensuplarının tam anlamıyla huzur içinde yaşadıkları bir ülke. Ülkede herhangi bir güvenlik sorunu yok. Tertemiz olmasa da temiz sayılabilecek bir ülke.

Malezyaa
Malezya

Coğrafi bakımdan tropikal bir iklimde olduğundan yıl boyunca hava sıcak ve nemli. Doğa güzelliği bakımından insanı büyülüyor. Her türlü tropikal, meyveleri yemek, içmek, tropikal ormanlarında gezmek, o havayı koklamak mükemmel bir duygu.

Tropik meyveler
Tropik meyveler

Başkent Kuala Lumpur, her başkent gibi çok kalabalık ve doğallığı bozulmuş fakat yeşil sayılabilecek bir şehir. Langkawi tam keşfe açık bir ada. Çok fazla trafik yok ve her yer bakir. Tam motosiklet kiralayıp, dağ tepe gezilebilecek bir yer. Gümrüksüz bir ada olması insanı daha çok cezbediyor.

Malezya
Malezya

Çevresindeki diğer ada ülkeleri gibi Malezya’da da gezilecek çok fazla ada var. Her adayı ayrı ayrı gezmek görmek lazım.

Malezya
Malezya

Malezya’da alkol sigara dışında oldukça ucuz bir ülke.

Çok çılgın bir tatil değil de biraz muhafazakar bir tatil isteyen için ideal bir tatil ülkesi.

Ayrıca şunu da eklemek gerekir ki; Malezya kendi turizmini çok iyi pazarlıyor. Her bölge için reklamlar, broşürler, o bölgeyi dünya harikası gibi gösteriyor. O yüzden bu tür broşürlere çok fazla inanmamakta fayda var.

Malezya
Malezya

Genel olarak Malezya” üzerine 2 yorum

  1. Onur bey, sizin bu mükemmel gezinize imrenmemek, ilham almamak imkansız. Belki de dünyada yarı insanın hayal ettiği şeyi yapıyorsunuz. Gerçekten bravo. benim size bir iki sorum olacaktı. Eğer zaman bulur da cevaplarsanız çok memnum olurum.

    1- Çok ileri düzeyde ingilizce bilmemek, böyle bir dünya turuna çıkabilmek için engel midir?
    2-Vizelerle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?
    3- Böyle bir tur için ayarlanacak minumum bütçe nedir?

    Son olarak; biliyorum zor ama ileride bir gün böyle bir tura çıkarsam ilham aldığım kişilerden biri de siz olacaksınız. Belki bu gezinizde böyle ilham verdiğiniz, vereceğiniz kişileri düşünerek çok zorlandığını ülkelerde az da olsa moral bulursunuz. Şimdiden teşekkür ederim, iyi gezmeler.

  2. Kemal Bey,
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Yazılarımla birilerine yardımcı olmak ya da dünya turu için küçük de olsa ümit vermek, en az gezmek kadar memnun edici bir durum.

    1- Kesinlikle çok ileri düzeye hatta ileri düzey ingilizceye bile gerek olmadığını çok rahat söyleyebilirim. Benim ingilizcem de çok ileri düzey değil. Önemli olan günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek derecede ingilizcenizin olması. Gezerken tanıştığınız insanlar ile sohbet edip dostluk kurmak içinde biraz da havadan sudan sohbet edebilecek kadar ingilizceniz olursa bu gezinize artı katar. Şöyle de bir durum var. Tanıştığım İngiliz ve Amerikan arkadaşlarım da oldu. Yerel halk ingilizce bilmediği yerlerde onlar da sorun yaşadı. O tür durumlarda tabi yardıma vücut dili giriyor.
    2- Vizelerle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çünkü Çin dışında hep vize istemeyen ülkelere gittim. Ülke girişlerinde bazı ülkelerin özel istekleri oluyor. Otel adresi, dönüş uçak bileti gibi. Dönüş uçak biletini sadece Filipinler istedi. Orada biraz sıkıntı yaşadım. Onun dışında otel adresine de çok dikkat etmiyorlar herhangi bir otel adresi yazabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.
    3- Minimum bütçe olarak ülkelere göre değişiyor. Örneğin Rusya’nın batısı ve Japonya tur içinde varsa minimum 150tl ye kadar çıkar. Fakat normal ucuz ülkeler var ise 100tl diyebilirim. Tabiki bu couchsurfing, çadır kullanmanız, gidilen yerlerde ki görülecek yerleri kısmanız, otostop çekmeniz minimumu daha da aşağıya çekecektir.
    Ben de son olarak şunları söyliyeyim. Umarım siz de böyle bir geziye çıkarsınız. Umarım geziye çıkan Türkler’in sayısı artar. Ben yolda çok fazla gezginle tanıştım fakat bir tanesi Türktü. İnanın yaşatılan bu kısır döngüden sıyrılıp dünyayı öğrenmek herkese çok iyi gelecektir. Şunu da ekliyeyim, dünya bizim düşündüğümüz kadar tehlikeli bir yer değil.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s