Sabah 8 gibi uyanıp kapsül otelden ayrıldım. Seherler ile kalacağım otel olan Kaminarimon otele çantamı bırakıp metroya gittim. Bekletmemek için erken gidiyorum. Tokyo metrosunun karşıma ne sürpriz çıkaracağı belli olmaz. 11 gibi hava alanına vardım. Havaalanında terminal 1de kuzey ve güney çıkışı olduğunu öğrendim. Bir ona bir buna baktım. Türk hava yolları güneye iniyormuş. Güney kapısına gittim. Orada biraz bekledim. Sonra bir de dışarıya bakayım dedim. Baktım benimkiler karşımda. Ece ayakları dikmiş yatıyor. Seher çantasında bir şeyler karıştırıyor. Fotoğraf makinemi hazırlamıştım. Onları görünce fotoğraf çekecektim ama onları böyle görünce şaşkınlıktan fotoğraf çekmeyi unuttum. Biri ayakları dikmiş. Biri çantada bir şeyler karıştırıyor.



Öpüştük, sarıldık. Bana bayram hediyesi gibi geldiler. Bayramı tek başıma geçirmeyeceğim. Meğer uçak yarım saat erken gelmiş. Ben de biraz geç kalınca bir saat beklemişler. Havaalanından metro ile direk Asakusa’ya geldik. Turizm informationa götürdüm. Bol bol harita ve bilgi aldılar. Oradan direk otele geldik. İkisi de doğal olarak jet lag oldular. Yani eşzamanlama bozukluğu. Normalde yaşamaları gereken zamanın 6 saat ilerisine geldiler. Şimdi onlar normalde gece uykusunda olacaklardı. O yüzden biraz uyumaları lazım. Onlar biraz uyurken ben de siteye kaç gündür atamadığım fotoğrafları attım. Akşamüstü uyandırdım. Asakusa’yı gezmeye gittik. Tapınağı ve alışveriş caddesini dolaştık.



Akşam yemek yemeğe Asakusa’da da yerel bir restorana gittik. İlginç şeyler yedik. Oradan bir kahve içip otele geldik. Gezi planı yaptık, konuştuk, hasret giderdik derken saat 11e geldi. Onlar yattı ben de yazımı yazıyorum.



Gezi boyunca çok dönerci gördüm. Özellikle Çin ve Moğolistan’dakilerin yanına bile yaklaşılmayacak kadar kötü görünüyor. Zaten dönerciler de Türk değil. Bizim mahallede bir dönerciyle tanıştım. Burada ki dönerci çok farklı. Saray kebap. Sahibi Tahsin ile tanıştım. Tosyalıymış. Çok da iyi bir kişi. 15 sene önce Tokyo’ya gelmiş, evlenmiş, Tokyolu olmuş. Tokyo’da 5. Şubesini açmış. Döner, ayrının da tadına baktım. Gerçekten çok güzel. Yolunuz bir gün Asakusa’ya düşerse mutlaka Saray dönere uğrayın.
