1- Tebriz Kapalı Çarşısı
Dünyanın en büyük kapalı çarşına sahip Tebriz’de ne kapalı çarşıyı gezmek biter ne de anlatmak. Ama mutlaka görmek lazım. Şehrin tam merkezinde bulunan çarşının bir girişten girip bambaşka yerlere savrulup şehrin başka ucundan çıkmamaya dikkat edin. Çarşıyı gezmeden önce ilgi alanınızda olan ürünlerin yerini sorarsanız daha verimli bir gezi olur.



2- Gök Mescit
Karakoyunlular zamanında yapılan Tebriz’in en önemli camisidir. Tavanlarındaki mavi mozaiklerden dolayı Blue Mosque da deniliyor. Günümüzde çok kalmasa da tavanlarda altın boyamalar ile süslü olan Gök Mescit Binbir gece masallarına da konu olmuş.


3- El Goli / İl Goli / Şah Goli Parkı
Tebriz’in biraz dışına Şah tarafından yapılan park, her kesimden İranlının buluşma noktası. Ortasındaki büyük göl, çevresindeki restoranlar yürüyüş yolları güneşin batışı ile kalabalıklaşıyor cıvıl cıvıl oluyor.


4- Tarbiyat Caddesi
Tebriz’in merkezinde kapalı çarşıların yanında kapalı yürüme yolu olan Tarbiyat Caddesi, sabah akşam kalabalık bir yer. Köşesinde bucağında her yerde dükkan olan caddede aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

5- Tebriz Kalesi / Arg of Tebriz
1300’lü yıllarda yapılan Tebriz kalesi şu an için kullanılmadan duruyor. Fakat gerek mimarisinin ilginçliğinden gerekse boyutunun büyüklüğünden şehrin sembolü olmaya devam ediyor.

6- Municipality ve Saat Kulesi
Eskiden belediye binasıyken müzeye çevrilmiş. Tebriz ile ilgili herşeyin sergilendiği bir bakıma şehir müzesi olan müzenin üst katında ünlü Tebriz halıları sergilenmektedir. Binanın ön tarafında da dev bir saat kulesi var.

7- Azerbaycan Müzesi
Azerilerin çoğunlukta yaşadığı hatta Azeri toprağı olarak gördükleri Tebriz’de yaşanan Azeri kültürünü sergilemek için açılan bir müze, zengin çeşitliliği ile görülmesi gereken müzeler arasında yer alır.

8- Eynalı Dağı
Tebriz’in biraz dışında kalan Eynalı Dağı bütün Tebriz’i yukarıdan seyretmek için mükemmel bir yer. Yukarıya arabayla da çıkılabildiği gibi teleferikle de çıkılabiliyor. Eynalı dağında şehitler anıtı ve On İbni Ali Türbesi de bulunmakta.



9- Kajar Müzesi
İran yüzyıllarca Kajar Hanedanlığı yönetimine kalmış. Kajar hanedanlığı her açıdan İran’ı değiştirmiş. Kajar müzesinde de o dönemden kalan kültürel miras sergiliyor.

10- Şehriyar Türbesi ve Şairler Mezarlığı
Tam bir şiir ülkesi olan İran’da şairlere büyük önem veriliyor. Bunun için de Tebriz de onlar adına görkemli bir mezar hazırlanmış. 400 yüze kadar şairin olduğu mezarda Tebriz’li ünlü bir şair Şehriyar için de ayrı bir türbe yapılmış.
