1- Naqsh-e Jahan Square / Nakş-i Cihan Meydanı
Safevi döneminde başkentlik yapmış olan İsfahan, özel olarak inşa edilmiş bir şehir. Bu süreçte “Dünyanın resmi” anlamına gelen Nakş-i Cihan meydanı binlerce usta tarafından yapılmış. İran’ın en büyük dünyanın sayılı büyük meydanlarından olan Nak–i Cihan Meydanının dört tarafında çok önemli yapılar var. Bu yapıları listenin diğer maddelerinde görebilirsiniz. Meydanı çevreleyen koca kapalı çarşı da gündüz alışveriş yapabilirsiniz. Gece de ışıklandırmayla ışıl ışıl olan meydanda çimler üzerinde piknik yapabilirsiniz. İran’da açık alanda çok fazla kafe mevcut değil. İran’lılar akşam gezmeleri piknik olarak yapılıyor ve şehrin bütün parklarında çimlerin üzerine yiyeceklerini getirip saatlerce vakit geçiriyor. Bu yerlerin en revaçta olanı da bu meydanın çimleri.

2- Masdjed-e Emam / İmam Camisi
Meydanın güney tarafında Bulunan İmam Camisi meydana yakışır bir büyüklükte. Caminin yüksek tavanlı bir bölümün akustik bir geometriyle yapıldığı için tam ortasına gelip konuşulduğu zaman çıkan sesler, konuşan kişinin kulağına yankı yapıyor.

3- Ali Qapou Palace / Ali Kapı Sarayı
İlk olarak meydanın doğusuna ana kapı olarak yapılmış ve yıllar sonra eklemelerle 52 odalı bir saraya dönmüş. Sarayın bir kısmı açık. Sarayın teras kısmı meydanı en güzel gören yerdir.

4- Gheysarieh Bazaar Entrance / Kayseriyye Kapalı Çarşısı Girişi
Kayseriyye girişi, İsfahan Kapalı Çarşısının meydana bakan girişi. Giriş İmam Camisinin karşısında yer alıyor. Dönemimin kapı mimarisine uygun büyük ve ince işlemeli yapılan inşa edilmiş kapının küçük girişi oldukça küçük.

5- Sheikh Lotfollah Mosque / Şeyh Lütfullah Camisi
Ali Kapı Sarayının tam karşısında bulunan Şeyh Lütfullah Camisi İran’ın en güzel ve gösterişli camilerinden biri. Şah Abbas burayı haremindeki kadınlar için özel yaptırmış ve yapımı yıllarca bitmemiş.


6- Zayanderud Nehri
İsfahan’a gelip şehrin ortasından geçen Zayandeh nehrini görmeden olmaz. Nehir denize ulaşmadan çölde kaybolan bir nehir. Hatta bazı aylarda İsfahan’ın içinden geçen kısmı bile kuruyor. Nehrin üstünde 11 tane köprü bulunuyor.


7- Khadjou / Hacu Köprüsü
Zayanderud Nehri üzerindeki en gösterişli köprüsü olan Hacu köprüsü 130 metre uzunluğunda ve 24 kemerden oluşuyor. Köprü 1650 yılında Şah Abbas tarafından yapılmış ve uzun yıllar Şah Abbas ve ailesi dışında kimsenin geçişine yasaklanmış.


8- Si-O-Seh Pol / Siesopol Köprüsü
Türkçesi 33 kemerli köprü anlamına gelen Siesopol köprüsü Zayanderud Nehrinin en güzel köprülerinden biri. 300 metre uzunluğunda olan köprü şehir merkezine yakın olduğu için en hareketli köprüsü.


9- Manar-e Jonban / Sallanan Minareler
1300 yılında yapılan Amu Abdullah Garladani türbesine ek olarak sonradan yapılan minarelerin yapımında bazı bölümlerinde ahşap tuğlalar kullanılmış. Bundan dolayı minareler esneyebiliyor. Saat başı bir görevli çıkıp minareleri sallıyor.

10- Bazaar -e Bozok
İran’ın ünlü kapalı çarşılarına alternatif olarak modern mimari ile yapılan alışveriş merkezi Olan Bazaar-e Bozok İsfahan’ın tam merkezinde farklı bir alışveriş yapmak isteyenlerin adresi.