İnternet siteleri

Hem yolculuk esnasında, hemde şimdi lazım olan internet sayfaları var. Bu linkler sürekli kullanacağım ve planlamalarımı ve gezinin seyrini etkileyecek siteler.

1.Couchsurfing : http://www.couchsurfing.org images internet üzerinde faaliyet gösteren uluslararası bir misafirperverlik servisidir. Aslında sadece misafir ağırlama dersek siteyi biraz hafife almış oluruz. Yerel insanların, dünyanın her yerindeki yerel insanlarla her türlü şeyi paylaştıkları bir internet sitesi. Couchsurfing, Casey Fenton, Daniel Hoffer, Leonardo Bassani da Silveira ve Sebastien Le Tuan tarafından 2004 yılında San Francisco’da kurulmuştur. 2011’de Better World Through Travel şirketine satılmıştır. Mart 2012 itibariyle dünyanın 100,000 şehrinde 6 milyondan fazla üyesi vardır. Couchsurfing web sitesine üye olmak ücretsizdir. Web adresini kullanarak profil oluşturan couchsurfing üyeleri “couchsurfers”, “surfers” veya “CSers” olarak adlandırılır. Üyeler seyahatleri sırasında birbirlerine konaklama ya da rehberlik konularında destek olmaktadırlar. Üyeleri misafir edenlere “host” denir. Dünyanın dört bir yanında, herhangi bir yere gideceğiniz zaman bu siteden bağlantı kurup, Her türlü merak edilen her şeyi öğreniyor, orada insanlarla buluşup bir şeyler yeyip içebiliyor, yerel evlerde kalınabiliyor ya da rehberlik istenebiliyor.

Adsız 2. Hospitaly : http://turkce.hospitalityclub.org  Hospitality Club internet üzerinde faaliyet gösteren yaklaşık 660,000 üyesi olan uluslararası bir misafirperverlik servisidir. Üyeler bu internet sitesini kullanarak seyahatleri sırasında birbirlerine konaklama ya da rehberlik konularında destek olmaktadırlar. Hospitality Club dünyanın en çok üyeli misafirperverlik ağlarından biridir.

images3. Crewbay : http://wvww.crewbay.com/ Crewbay, gemi arayan tayfalar ile tayfa arayan gemileri buluşturan bir sosyal ağ. Üyelik sistemi ile çalışıyor. Beni de tabi ki gemi arayan tayfalar kısmı ilgimi çekiyor.  Dünyanın dört bir yanında gemilerin nereden nereye gittiğini ne tür bir tayfa istediğini takip edip istenildiği taktirde müracat edip çalışmaya başlanıldığı bir sosyal ağ. Bütün koşulları tamen iki taraf araasında kararlaştırılıyor. ister profesyonel bir şekilde işe başlıyorsun ister ücret almadan gezmek için bedavaya geziyorsun. Bu site benim için özellikle uzak doğudan Latin Amerika’ya geçerken okyanusya adalarında, hem de Latin Amerika’dan Kuzey Afrikaya geçerken çok işime yarayacak.

logo-fac_by_nau-na-262x52 4. Findacrew : https://www.findacrew.net : Findacrew de Crewbay gibi gemi ve tayfa bulmak için hazırlanan bir sosyal ağ. üyelik sistemi ile çalışıyor. Adadan adaya , kıtadan kıtaya geçişlerde bu iki siteyi bol bol kullanacağım. Bu site de hem profesyonel olarak iş bulunabiliyor, hem de amatörlerin gezmesine yardım ediyor.indir 5. Geziko :  http://www.geziko.com Geziko İstanbul merkezli seyahat arama motoru. 700’ün üzerinde gezi sitesinde arama yapabiliyor. Gerçekten çoğu gezginin beğenerek kullandığı ucuz ve en önemli özelliği dünyanın dört bir tarafındaki uçuşları da içermesi. Bunun yanında her türlü durumda hızlı dönüş yapmaları, zor zamanalarınız da çok işe yarıyor.

Yorum bırakın